Sastojci:
100 grama pilećih prsa (1 komad)
dvije kašike putera
ulje
ulje, so, biber, vegeta, crvena paprika, origano (za marinadu)
pola šolje riže
šaka ili više carske mješavine (Ledo carska mješavina)
Priprema:
Istopiti kašiku putera u šerpi i dodati pola šolje riže. Malo prodinstati na srednjoj temperaturi i podliti vodom. Kuhati 5-6 minuta uz stalno dosipanje vode da riža uvijek bude u vodi. Dodati malo vegete. Dodati šaku (ili više) carske mješavine (mrkva, brokule, karfiol) i ostaviti da se kuha još 5-6 minuta, ponovo uz stalno doljevanje vode toliko da je sve uvijek (samo) potopljeno. Možete dodati i drugu mješavinu povrća.
Marinirana pileća prsa propržiti na malo ulja i komadić putera. Kada je piletina ispržena pretresti u tavu rižu, pomiješati da se ujednači i držati na vrućoj ringli dok ne ispari voda. Dodati po želji malo kečapa ili paradajz pirea i/ili vrhnja za kuhanje.
100 grama pilećih prsa (1 komad)
dvije kašike putera
ulje
ulje, so, biber, vegeta, crvena paprika, origano (za marinadu)
pola šolje riže
šaka ili više carske mješavine (Ledo carska mješavina)
Priprema:
Istopiti kašiku putera u šerpi i dodati pola šolje riže. Malo prodinstati na srednjoj temperaturi i podliti vodom. Kuhati 5-6 minuta uz stalno dosipanje vode da riža uvijek bude u vodi. Dodati malo vegete. Dodati šaku (ili više) carske mješavine (mrkva, brokule, karfiol) i ostaviti da se kuha još 5-6 minuta, ponovo uz stalno doljevanje vode toliko da je sve uvijek (samo) potopljeno. Možete dodati i drugu mješavinu povrća.
Marinirana pileća prsa propržiti na malo ulja i komadić putera. Kada je piletina ispržena pretresti u tavu rižu, pomiješati da se ujednači i držati na vrućoj ringli dok ne ispari voda. Dodati po želji malo kečapa ili paradajz pirea i/ili vrhnja za kuhanje.