Sastojci:
100 g putera
50 g šećera
2 kašike kakaa
250 g mljevenog keksa
100 g isjeckanih lješnika
50 g soka od narandže
400 ml obranog mlijeka
1 kesica pudinga od vanilije
2 kašike šećera
50 g putera
Glazura:
100 g čokolade
30 g putera
malo vode
Priprema:
Pjenasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže, a zatim sve promiješati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smjesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mlijeka i skuhati u ostatku mlijeka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Kolač ohladiti i isjeći na kocke.
100 g putera
50 g šećera
2 kašike kakaa
250 g mljevenog keksa
100 g isjeckanih lješnika
50 g soka od narandže
400 ml obranog mlijeka
1 kesica pudinga od vanilije
2 kašike šećera
50 g putera
Glazura:
100 g čokolade
30 g putera
malo vode
Priprema:
Pjenasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže, a zatim sve promiješati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smjesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mlijeka i skuhati u ostatku mlijeka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Kolač ohladiti i isjeći na kocke.