Za 8 komada
Sastojci:
4 šoljice naribanog krompira
1 čehno bijelo luka, vrlo sitno mljeveno
So i biber
½ šoljice svježe ribanog parmezana
1 umučeno jaje
3 žkašike brašna
Priprema:
Iscjedite što je više moguće vodu iz ribanog krompira. Dodajte sve preostale sastojke i promješajte ih dok se dobro ne izmješaju.
Zagrijte nekih 1 cm ulja u veću teflon tavu za pečenje, preko srednje niskog do srednjeg plamena. Ubacite smjesu od palačinke, ½ šoljice mjerice u vrelo ulje, te je raširite tako da bude oko 1 cm debljine. Pržiti do zlatno smeđe boje na jednoj strani, a zatim okrenuti te pržiti i drugu stranu do zlatno smeđe boje.
Posluživanje:
Posušite ih na papirnate ručnike te ih Poslužite s pavlakom i sjeckanim zelenim lukom.
Izvor: http://uzitak-okusa.blogspot.com/
Sastojci:
4 šoljice naribanog krompira
1 čehno bijelo luka, vrlo sitno mljeveno
So i biber
½ šoljice svježe ribanog parmezana
1 umučeno jaje
3 žkašike brašna
Priprema:
Iscjedite što je više moguće vodu iz ribanog krompira. Dodajte sve preostale sastojke i promješajte ih dok se dobro ne izmješaju.
Zagrijte nekih 1 cm ulja u veću teflon tavu za pečenje, preko srednje niskog do srednjeg plamena. Ubacite smjesu od palačinke, ½ šoljice mjerice u vrelo ulje, te je raširite tako da bude oko 1 cm debljine. Pržiti do zlatno smeđe boje na jednoj strani, a zatim okrenuti te pržiti i drugu stranu do zlatno smeđe boje.
Posluživanje:
Posušite ih na papirnate ručnike te ih Poslužite s pavlakom i sjeckanim zelenim lukom.
Izvor: http://uzitak-okusa.blogspot.com/