Samo najbolji, odabrani recepti!!!

utorak, rujna 09, 2014

Zapečeni Njoki sa Špinatom

Sastojci:
Za njoke:
0.50 kg krompira
0.30 kg brašna
2 kom jaja
1 kašika maslaca
so po želji
Za umak:
0.20 kg špinata
2 kašike maslinovog ulja
0.10 kg ribanca
so i biber po želji
Za bešamel:
0.25 l mlijeka
1 kašik brašna
1 kašika maslaca
muškatni oraščić
so i biber po želji

Priprema:
Njoke:
Krompire operemo i skuhamo u slanoj vodi, ogulimo i protisnemo u pire, dodamo jaja ,so , maslac, brašno te zamijesimo tijesto, razvaljamo u njoke i skuhamo u slanoj vodi.
Bešamel:
Mlijeko zakuhamo i začinimo solju , biberom i muškatnim oraščićem. Otopimo maslac kratko prepržimo brašno i zalijemo mlijekom te prokuhamo.
Umak:
Špinat operemo, odstranimo peteljku i na malo maslinovog ulja prodinstamo špinat, dodamo kuhane njoke, zalijemo bešamelom, prospemo u glinenu posudu, pospemo sirom i zapečemo u rerni.

Izvor: http://www.gastro.hr/