Sastojci:
400 g krompira
glavica luka
300 g boranije
2 kašike maslinovog ulja
200g paradajz sosa
so, biber
začin od suhog povrća
malo šećera
4 kašike slatke pavlake
Priprema:
Oguliti krompir i isjeći ga na velike kocke. Isjeckati luk. Boraniju presjeći na polovine.
Zagrijati ulje u šerpi i prodinstati krompir, luk i boraniju. Naliti vode i kuhati oko 25 minuta. Posoliti,
pobiberiti, dodati začin od suhog povrća, paradajz sos i malo šećera. Kad provri isključiti.
400 g krompira
glavica luka
300 g boranije
2 kašike maslinovog ulja
200g paradajz sosa
so, biber
začin od suhog povrća
malo šećera
4 kašike slatke pavlake
Priprema:
Oguliti krompir i isjeći ga na velike kocke. Isjeckati luk. Boraniju presjeći na polovine.
Zagrijati ulje u šerpi i prodinstati krompir, luk i boraniju. Naliti vode i kuhati oko 25 minuta. Posoliti,
pobiberiti, dodati začin od suhog povrća, paradajz sos i malo šećera. Kad provri isključiti.