Sastojci:
kašičica soli
1 kg krompira
130 g jogurta
130 g majoneza
2 kašike šećera
3 glavice crnog luka srednje veličine
3 kašike soka od limuna
kašičica peršuna ili isjeckanog vlasca
Priprema:
Skuhajte krompir u ljusci, ogulite ga i isjecite na kolute ili kockice. U velikoj posudi pomješajte majonezu, jogurt, limunov sok, šećer i so. Dodajte krompir i luk. Protresite posudu da se sastojci sjedine.
Poklopljenuposudu držite na hladnom, najmanje četiri sata prije služenja.
kašičica soli
1 kg krompira
130 g jogurta
130 g majoneza
2 kašike šećera
3 glavice crnog luka srednje veličine
3 kašike soka od limuna
kašičica peršuna ili isjeckanog vlasca
Priprema:
Skuhajte krompir u ljusci, ogulite ga i isjecite na kolute ili kockice. U velikoj posudi pomješajte majonezu, jogurt, limunov sok, šećer i so. Dodajte krompir i luk. Protresite posudu da se sastojci sjedine.
Poklopljenuposudu držite na hladnom, najmanje četiri sata prije služenja.