Samo najbolji, odabrani recepti!!!

utorak, lipnja 24, 2014

Fusili sa Piletinom i Tikvicama

Sastojci:
200 fusili tjestenine
300 pilećeg ili purećeg bijelog mesA
1 glavica crnog luka
1 srednja tikvica
200 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
po ukusu so, bosiljak i majčina dušica
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Sitno isjeckan luk prodinstajte na ulju da postane staklast, pa dodajte meso isječeno na manje kocke. Nastavite s dinstanjem dok meso ne omekša. Dodati isjeckanu tikvicu, dobro promješajte i kuhajte 3-4 minuta.
Pomešajte meso i prethodno obarenu tjesteninu, posolite i začinite po ukusu.
Tjesteninu ravnomjerno rasporediti u podmazanu vatrostalnu tepsiju.
Umutite jaje i krem za kuhanje, pa prelijte preko testenine i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Gotovo jelo poslužiti toplo uz salatu po želji.