Samo najbolji, odabrani recepti!!!

utorak, lipnja 24, 2014

Koprice sa Ruskom Salatom

Sastojci:
280 g mekog brašna
140 g margarina
2 žumanceta
2 kašike pavlake
malo soli
na vrh noža praška za pecivo
Priprema:
Od svih sastojaka umjesiti prhko tjesto. Uviti ga u prijanjajuću foliju i ostaviti ga bar 30 minuta u
frižideru. Može i da prenoći.
Od tjesta otkidati kuglice koje utisnete u limene modlice za korpice, ili tjestom obložite manju modlicu za mafine. Možete testo razviti u pravougaonik 0,5 cm debljine, vaditi krugove te njima obložiti spoljašnji dio limenih korpica ili modle za mafine. Bilo šta da odaberete, tjesto mora biti tanko da bi što manje naraslo tokom pečenja i da korpica ima dubinu koju ćete puniti ruskom salatom.
Složiti limene korpice u pleh i peći ih na 180 stepeni do blago rumene boje.
Korpice dobro ohladiti i prije serviranja ih napuniti ruskom salatom.