Sastojci (Za 4 osobe):
-50 dkg krompira
-2 jajeta
-2 kašićice gustina
-1 manji luk
-sol, papar
-ulje za prženje
-12 ploški dimljenog lososa
-hren s vrhnjem
Priprema:
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Krompir oguliti, krupno naribati i rukama dobro ocijediti.
Luk, krompir, jaja, gustin, sol i papar zajedno izmiješati. U većoj tavici zagrijati 3 kašike ulja, kašikom stavljati male hrpice krompira, izravnati tanko i peći na jačoj vatri s obje strane dok ne dobiju svijetlo smeđu boju i hrskavu koricu. Stavljati ih na tanjur, na toplo mjesto. Tako ponavljati dok ne potrošite masu.
Na svaki kolač od krompira stavljati plošku lososa i malo hrena.
Pečene kolače od krompira ( bez lososa ) možete poslužiti kao prilog uz pečenje, povrće i kiseli kupus.
-50 dkg krompira
-2 jajeta
-2 kašićice gustina
-1 manji luk
-sol, papar
-ulje za prženje
-12 ploški dimljenog lososa
-hren s vrhnjem
Priprema:
Luk oguliti i sitno nasjeckati. Krompir oguliti, krupno naribati i rukama dobro ocijediti.
Luk, krompir, jaja, gustin, sol i papar zajedno izmiješati. U većoj tavici zagrijati 3 kašike ulja, kašikom stavljati male hrpice krompira, izravnati tanko i peći na jačoj vatri s obje strane dok ne dobiju svijetlo smeđu boju i hrskavu koricu. Stavljati ih na tanjur, na toplo mjesto. Tako ponavljati dok ne potrošite masu.
Na svaki kolač od krompira stavljati plošku lososa i malo hrena.
Pečene kolače od krompira ( bez lososa ) možete poslužiti kao prilog uz pečenje, povrće i kiseli kupus.