Sastojci:
2 jaja
150 g r šećera
150 gr brašna
1 kašićica cimeta
1/2 kašićice praška za pecivo
1/2 kašićice sode bikarbone
250 g ribane tikvice
200 g r suhe brusnice
75 g r grubo rezanih lješnjaka
1 kašićica ekstrakta od vanilije
Priprema:
Cijela jaja izmiksati sa šećerom.
Brašno prosijati sa praškom za pecivo.
U umućena jaja kašikom umiješati sve sastojke.
Kalup za torte promjera 26 cm ili kalup za srneća leđa namazati maslacem i posuti brašnom, uliti smjesu i peći u rerni prethodno zagrijanoj na 180"C, 40 minuta.
2 jaja
150 g r šećera
150 gr brašna
1 kašićica cimeta
1/2 kašićice praška za pecivo
1/2 kašićice sode bikarbone
250 g ribane tikvice
200 g r suhe brusnice
75 g r grubo rezanih lješnjaka
1 kašićica ekstrakta od vanilije
Cijela jaja izmiksati sa šećerom.
Brašno prosijati sa praškom za pecivo.
U umućena jaja kašikom umiješati sve sastojke.
Kalup za torte promjera 26 cm ili kalup za srneća leđa namazati maslacem i posuti brašnom, uliti smjesu i peći u rerni prethodno zagrijanoj na 180"C, 40 minuta.