Namirnica (100g) | Energija (kcal) |
---|---|
Pureće bijelo meso | 138,3 |
Pureći batak | 189,7 |
Dimljena kobasica | 523,4 |
Goveđa džigerica | 166,6 |
Jagnjeća prsa | 245,4 |
Jagnjeći file | 123,9 |
Jaje | 154 |
Jetrena pašteta | 331,7 |
Masna govedina | 332,7 |
Masna svinjetina | 459,3 |
Mesni narezak od svinjskog mesa | 344,9 |
Mršava svinjetina | 181,7 |
Ovčetina | 299 |
Pačje (bez kožice) | 124,4 |
Pileća džigerica | 130,7 |
Pileće bijelo meso | 118,3 |
Pileći batak | 128,5 |
Posna govedina | 131 |
Posna teletina | 115,4 |
Salama od svinjskog mesa | 474,1 |
Sardine u ulju | 337,1 |
Slanina | 797,1 |
Srednje masna govedina | 218 |
Srednje masna teletina | 163,4 |
Srednje masno guščje meso | 201,9 |
Svinjska džigerica | 157,1 |
Tunjevina u ulju | 293,2 |
Viršle od miješanog mesa | 326,6 |
Viršle od pilećeg mesa | 263,2 |
Samo najbolji, odabrani recepti!!!
subota, ožujka 22, 2014
Meso, Riba, Jaja
Žitarice
Namirnica (100g) | Energija (kcal) |
---|---|
Bijeli pšenični hljeb | 234 |
Bijelo pšenično brašno | 350 |
Crni pšenični hljeb | 222 |
Crno pšenično brašno | 327 |
Glazirana riža | 349 |
Graham hljeb | 206 |
Kukuruzni griz | 368 |
Kukuruzno brašno | 362 |
Pecivo od bijelog brašna | 256 |
Polubjelo pšenično brašno | 337 |
Pšenične klice | 287 |
Pšenični griz | 333 |
Punomasno sojino brašno | 460 |
Tjestenina bez jaja | 336 |
Tjestenina sa jajima | 368 |
Tost | 297 |
Zobene pahuljice | 372 |
Ledeni Vjetar
Sastojci:Prikaz bloga
-9 jaja,
-350 g šećera,
-1 kašika jabukovog sirćeta,
-4 kašike brašna,
-2,5 dl mlijeka,
-3 kesice vanilin šećera,
-250 g margarina,
-2 banane,
-250 g jagoda,
-4-5 kivija,
-0,5 l slatke pavlake za šlag
Priprema;
Umutiti bjelanca u čvrst snjeg uz postepeno dodavanje šećera i sirćeta, pa od ove smjese u rerni zagrijanoj na 150 stepeni peći koru 45-60 minuta. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati. Redati koru, fil, narezane banane, šlag, pa ponoviti sa jagodama i na kraju sa kivijem. Zatim cijelu tortu premazati ostatkom šlaga sa svih strana.
Više »
-9 jaja,
-350 g šećera,
-1 kašika jabukovog sirćeta,
-4 kašike brašna,
-2,5 dl mlijeka,
-3 kesice vanilin šećera,
-250 g margarina,
-2 banane,
-250 g jagoda,
-4-5 kivija,
-0,5 l slatke pavlake za šlag
Priprema;
Umutiti bjelanca u čvrst snjeg uz postepeno dodavanje šećera i sirćeta, pa od ove smjese u rerni zagrijanoj na 150 stepeni peći koru 45-60 minuta. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati. Redati koru, fil, narezane banane, šlag, pa ponoviti sa jagodama i na kraju sa kivijem. Zatim cijelu tortu premazati ostatkom šlaga sa svih strana.