Sastojci:Prikaz bloga
-9 jaja,
-350 g šećera,
-1 kašika jabukovog sirćeta,
-4 kašike brašna,
-2,5 dl mlijeka,
-3 kesice vanilin šećera,
-250 g margarina,
-2 banane,
-250 g jagoda,
-4-5 kivija,
-0,5 l slatke pavlake za šlag
Priprema;
Umutiti bjelanca u čvrst snjeg uz postepeno dodavanje šećera i sirćeta, pa od ove smjese u rerni zagrijanoj na 150 stepeni peći koru 45-60 minuta. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati. Redati koru, fil, narezane banane, šlag, pa ponoviti sa jagodama i na kraju sa kivijem. Zatim cijelu tortu premazati ostatkom šlaga sa svih strana.
-9 jaja,
-350 g šećera,
-1 kašika jabukovog sirćeta,
-4 kašike brašna,
-2,5 dl mlijeka,
-3 kesice vanilin šećera,
-250 g margarina,
-2 banane,
-250 g jagoda,
-4-5 kivija,
-0,5 l slatke pavlake za šlag
Priprema;
Umutiti bjelanca u čvrst snjeg uz postepeno dodavanje šećera i sirćeta, pa od ove smjese u rerni zagrijanoj na 150 stepeni peći koru 45-60 minuta. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela po dužini. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mlijeko. Smjesu lagano kuhati sve dok se ne zgusne. Kad je kuhano staviti da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksati. Redati koru, fil, narezane banane, šlag, pa ponoviti sa jagodama i na kraju sa kivijem. Zatim cijelu tortu premazati ostatkom šlaga sa svih strana.