Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, svibnja 08, 2014

Pecivo za Hamburger

Sastojci: (9 osoba)
 1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 kašićica šećera
1 kašika Pšeničnog brašna
250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
700 g brašna
1 kašićica soli
1 Prašak za pecivo
50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
1jaje
lanene i sezamove sjemenke
Priprema:
Kvasac razmrviti, pomiješati sa šećerom, kašikom brašna i toplim mlijekom pa pustiti da se diže 5 minuta.
Brašnu dodati so, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesiti glatko tijesto. Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Dignuto tijesto premijesiti i razdijeliti na 9 dijelova te oblikuovati okrugle hljebiće. Posložiti ih na lim, premazati razmućenim jajetom i posuti sjemenkama.
Kruščiće peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Prašak za pecivo se stavlja da bi peciva dobila još veću mekoću. Naravno, može i bez njega.

Više »

srijeda, svibnja 07, 2014

Bijeli i Žuti Rolat kao predjelo

Žuti Rolat
Sastojci:
Tjesto:
8 zumanaca
1 dl ulja
2 dl jogurta
1 prasak za pecivo
malo soli
1 casa od 2 dl brasna
Fil:
200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
2 kuhana jajeta
2 kisela krastavcica
200 g šunke
Priprema:
Umutiti zumanca, dodati sve ostale sastojke i u plehu od elektricnog sporeta ispeci koru.
Pecenu koru izruciti na vlaznu kuhinjsku krpu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Za fil umutiti sir i pavlaku, dodati  izrendane krastavce i jaja, izrendanu sunku i po zelji sitno isjeckan persunov list.
Nafilovati koru, saviti u rolat i ostaviti ga preko noci u frizideru.
Po zelji se moze premazati majonezom i posuti rendanim kackavaljem...
Bijeli rolat 
Sastojci:
Tjesto:
8 bjelanaca
4 kasike brasna
2 kasike maka
malo soli
1 prasak za pecivo
Fil:
200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
200 g pilece salame /batak ili prsa/
2 kisela krastavcica
2 kuhana jajeta
Priprema:
Pjenasto umutiti bjelanca,  dodati ostale sastojke i ispeci koru u plehu od elektricnog sporeta.
Pleh obloziti pek papirom. Ispecenu koru izruciti na vlaznu, ocedjenu, kuhinjsku krpu i saviti u rolat.
Od svih sastojaka za fil pripremiti fil i nafilovati ohladjenu koru.
Saviti u rolat i ostaviti ga u frizideru bar 1 dan prije sluzenja.




Više »

Salata od Tjestenine, Piletine i Kukuruza

Recept za današnji galani i prilično zdravi ručak :)
Sastojci : (6 osoba)  
250 g orzo tjestenine (tjestenina u obliku riže)
300 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
50 ml limunovog soka
so
biber
200 g kukuruza
1 luk, sitno nasjeckan
300 g kuhane piletine, narezane na manje komadiće
10-15 čeri paradjza, narezanih na manje komadiće
bosiljak
Priprema:
Skuhati tjesteninu po uputama na pakovanju. Ohladiti u hladnoj vodi i ocijediti.U međuvremenu pomiješati sir, vrhnje, limunov sok, so i biber. U većoj posudi pomiješati tjesteninu, kukuruz, luk, piletinu, čerije i bosiljak. Dodati sir i promiješajti.
Po želji doatno začiniti soli i biberom.
Više »