Samo najbolji, odabrani recepti!!!

srijeda, svibnja 07, 2014

Bijeli i Žuti Rolat kao predjelo

Žuti Rolat
Sastojci:
Tjesto:
8 zumanaca
1 dl ulja
2 dl jogurta
1 prasak za pecivo
malo soli
1 casa od 2 dl brasna
Fil:
200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
2 kuhana jajeta
2 kisela krastavcica
200 g šunke
Priprema:
Umutiti zumanca, dodati sve ostale sastojke i u plehu od elektricnog sporeta ispeci koru.
Pecenu koru izruciti na vlaznu kuhinjsku krpu, uviti u rolat i ostaviti da se prohladi.
Za fil umutiti sir i pavlaku, dodati  izrendane krastavce i jaja, izrendanu sunku i po zelji sitno isjeckan persunov list.
Nafilovati koru, saviti u rolat i ostaviti ga preko noci u frizideru.
Po zelji se moze premazati majonezom i posuti rendanim kackavaljem...
Bijeli rolat 
Sastojci:
Tjesto:
8 bjelanaca
4 kasike brasna
2 kasike maka
malo soli
1 prasak za pecivo
Fil:
200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
200 g pilece salame /batak ili prsa/
2 kisela krastavcica
2 kuhana jajeta
Priprema:
Pjenasto umutiti bjelanca,  dodati ostale sastojke i ispeci koru u plehu od elektricnog sporeta.
Pleh obloziti pek papirom. Ispecenu koru izruciti na vlaznu, ocedjenu, kuhinjsku krpu i saviti u rolat.
Od svih sastojaka za fil pripremiti fil i nafilovati ohladjenu koru.
Saviti u rolat i ostaviti ga u frizideru bar 1 dan prije sluzenja.