Sastojci:
500g fasiranog mesa
200g rize
1glavica crnog luka i kasika putera,
1glavica kiselog kupusa
pola rendane mrkve
zacini: vegeta, so, crni biber, aleva paprika, persun, 1 kasika ulja
Zaprska:
1 kasika putera
1 kasika brasna
200 ml paradajza (tecnog)
200 ml vode
zacini: so,vegeta,biber, bosiljak, persuna ....
500g fasiranog mesa
200g rize
1glavica crnog luka i kasika putera,
1glavica kiselog kupusa
pola rendane mrkve
zacini: vegeta, so, crni biber, aleva paprika, persun, 1 kasika ulja
Zaprska:
1 kasika putera
1 kasika brasna
200 ml paradajza (tecnog)
200 ml vode
zacini: so,vegeta,biber, bosiljak, persuna ....
Priprema:
U tavi sa kasikom putera istopljenog dodati isjeckanu glavicu crnog luka.
Pa dodati opranu rizu da se sve zajedno proprzi dok riza bude staklenaste boje.
U vanglu sa fasiranim mesom i ostalim sastojcima dodati preprzenu rizu i luk ,pa umjesati sve zajedno i kasiku ulja.
Pripremiti listove kupusa ..odvojiti jedan po jedan list kupusa pa filovati sarme .
Motati ih lijepo da se ne bi kasnije rasturile.
Redati gotove sarme u posudi i nekoliko parcica suhog mesa.
Preliti ih vodom poklopiti poklopcem i staviti u pecnicu da se krckaju 3-4 saata na nizoj temeperaturi 140°
Pri kraju kad budu gotove napraviti zaprsku :
U tavu staviti kasiku putera i kasiku brasna da se proprzi .
Zatim dodati paradajz i vodu i ostale zacine malo prokuhati.
Izvaditi posudu sa sarmama iz pecnice pa preliti sa zaprskom .
Vratiti posudu u pecnicu jos nekih 20 minuta da krcka .
Izvor: http://www.coolinarika.com/