Samo najbolji, odabrani recepti!!!

nedjelja, lipnja 05, 2016

Zdrav i Ukusan Đuveč sa Rižom i Špinatom

Sastojci:
2 kašike putera
jedan manji crni luk sitno isjeckan
prstohvat ljute aleve paprike
400 g špinata
šolja mlijeka
2 jajeta
1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
4 šolje integralne riže
kašika sjeckanog svježeg peršuna
kašika sjeckanog lista timijana
kašika sjeckanog lista bosiljka
so i biber

Priprema:
Skuhajte rižu. Špinat isjeckajte i kratko probarite. Zagrijte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikoj tavi na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putera i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte špinat i dinstajte 3 minute. Ostavite sa strane.

U velikoj posudi umutite mlijeko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuhanu rižu, peršun, timijan, bosiljak i mješavinu sa špinatom i dobro sve izmješajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

Izvor: http://stil.kurir.rs/
 zdravahrana.com