Sastojci:
4 velika krompira
100 g maslaca
2 jajeta
100 g brašna
400 g šunke
400 g kačkavalja
malo soli, bibera i malo ulja
Priprema:
Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tjesto.
Dodajte još brašna, ako se tjesto ljepi za ruke.
Zatim u zagrijanu tavu stavite malo ulja pa pola tjesta razvijte na dno tave Preko tjesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tjesta.
Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.
Poslužite toplo. Uživajte!
Izvor: http://stil.kurir.rs/
4 velika krompira
100 g maslaca
2 jajeta
100 g brašna
400 g šunke
400 g kačkavalja
malo soli, bibera i malo ulja
Priprema:
Krompir dobro operite pa pod korom skuhajte. Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tjesto.
Dodajte još brašna, ako se tjesto ljepi za ruke.
Zatim u zagrijanu tavu stavite malo ulja pa pola tjesta razvijte na dno tave Preko tjesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tjesta.
Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.
Poslužite toplo. Uživajte!
Izvor: http://stil.kurir.rs/