Sastojci:
4 telece snicle
3 cehna cesnjaka
1 glavica luka
2 kasike brasna
2 kisela krastavca sjeckana na kockice
1/2 dl vrhnja za kuhanje
1 kasika persuna sjeckanog
1 kasikica crvene paprike
ulje za przenje
sol i biber po portrebi
Priprema:
Istanjiti i istuci snicle te ih namazati sitno sjeckanim bijelim lukom, soli, biberom i potom uvaljati u brasno.
Prziti na ulju dok fino porumeni izvaditi te na istom ulju proprziti sitno sjeckani luk, kisele krastavce i 2 cehne bijelog luka.
Dodati crvenu papriku, naliti sa 2 dl vode ili po potrebi, tek toliko da kad snicle vratite u posudu budu pokrivene vodom.
Krckati na laganoj vatri dok sos ne uvri a meso bude mekano. Doliti vrhnjem za kuhanje i jos jednom provriti.
Posluziti uz prilog po zelji, pire krompir, rizu..
Izvor: http://www.coolinarika.com/
4 telece snicle
3 cehna cesnjaka
1 glavica luka
2 kasike brasna
2 kisela krastavca sjeckana na kockice
1/2 dl vrhnja za kuhanje
1 kasika persuna sjeckanog
1 kasikica crvene paprike
ulje za przenje
sol i biber po portrebi
Priprema:
Istanjiti i istuci snicle te ih namazati sitno sjeckanim bijelim lukom, soli, biberom i potom uvaljati u brasno.
Prziti na ulju dok fino porumeni izvaditi te na istom ulju proprziti sitno sjeckani luk, kisele krastavce i 2 cehne bijelog luka.
Dodati crvenu papriku, naliti sa 2 dl vode ili po potrebi, tek toliko da kad snicle vratite u posudu budu pokrivene vodom.
Krckati na laganoj vatri dok sos ne uvri a meso bude mekano. Doliti vrhnjem za kuhanje i jos jednom provriti.
Posluziti uz prilog po zelji, pire krompir, rizu..
Izvor: http://www.coolinarika.com/