Sastojci:
za rolnice:
1 veliki patlidžan
1 velika tikvica
100 g šunke
1 kugla mozzarelle
za umak:
3 veća paradajza
1 crveni luk
2 čehna bijelog luka
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak
malo šećera
i još:
50 g sira trapista
svjež bosiljak
Priprema:
Patlidžan oprati, isjeći po dužini na tanje listove, posoliti i ostaviti da odstoje. Ocjediti ih poslije toga, osusiti i propeci na teflonskoj tavi.
Tikvice dobro oprati, isjeći do pužini na tanje listove i propeći.
Na svaki list patlidžana staviti list tekvice, sunke i mozzarelle pa umotati.
Za umak: Na maslinovom ulju prodinstati sjeckan crni luk, pa dodati oljušten i isjeckan paradajz, šećer, so, biber, bosiljak i gnjecen bijeli luk pa dinstati dok ne dobije gustinu.
Na dno vatrostalne posude staviti malo umaka, pa poredati rolnice od patlidzana , zaliti ostatkom umaka i posuti rendanim trapistom.
Peći u rerni na 230 stepeni 20-ak minuta.
Služiti toplo ukrašeno listom svježeg bosiljka.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
za rolnice:
1 veliki patlidžan
1 velika tikvica
100 g šunke
1 kugla mozzarelle
za umak:
3 veća paradajza
1 crveni luk
2 čehna bijelog luka
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak
malo šećera
i još:
50 g sira trapista
svjež bosiljak
Priprema:
Patlidžan oprati, isjeći po dužini na tanje listove, posoliti i ostaviti da odstoje. Ocjediti ih poslije toga, osusiti i propeci na teflonskoj tavi.
Tikvice dobro oprati, isjeći do pužini na tanje listove i propeći.
Na svaki list patlidžana staviti list tekvice, sunke i mozzarelle pa umotati.
Za umak: Na maslinovom ulju prodinstati sjeckan crni luk, pa dodati oljušten i isjeckan paradajz, šećer, so, biber, bosiljak i gnjecen bijeli luk pa dinstati dok ne dobije gustinu.
Na dno vatrostalne posude staviti malo umaka, pa poredati rolnice od patlidzana , zaliti ostatkom umaka i posuti rendanim trapistom.
Peći u rerni na 230 stepeni 20-ak minuta.
Služiti toplo ukrašeno listom svježeg bosiljka.
Izvor: http://www.coolinarika.com/