Sastocji:
35 dag brašna
18 dag margarina
1 cijelo jaje
1 žumanjce
20 dag šećera
vanilijin šećer (1 obični + 1 bourbon)
naribana korica polovice limuna
Priprema:
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto. U početku miksati miserom sa spiralama a potom završiti rukom. Radnu površinu stalno posipavati brašnom kako se ne bi lijepilo.
Od tijesta oblikovati kuglu, omotati ju prozirnom folijom i pospremiti u frižider na 30-tak min.
Razvaljati tijesto na 4 mm debljine pa modulom izrezivati cvjetiće. Napraviti isti broj cvjetića bez rupe i sa rupom.
Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje u malim razmacima i peći u zagrijanoj rerni na 180℃ oko 10-15 min. (o vremenu pečenja ovisi koliko će tvrdi biti keksići. Ako ste ih razvaljali malo deblje bit će im potrebno 15 min, ako su tanki onda im je 10 min sasvim dovoljno)
Pečene kolačiće ohadite na limu pa ih hladne premazujte svojom omiljenom marmeladom i spajajte sa cvjetićima s rupicom.
Uvaljati ih u šećer u prahu i pospremiti u metalne kutije s poklopcem. Ovakvi kolačići znaju biti dosta tvrdi kad se ispeku pa tek stajanjem omekšaju)
35 dag brašna
18 dag margarina
1 cijelo jaje
1 žumanjce
20 dag šećera
vanilijin šećer (1 obični + 1 bourbon)
naribana korica polovice limuna
Priprema:
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto. U početku miksati miserom sa spiralama a potom završiti rukom. Radnu površinu stalno posipavati brašnom kako se ne bi lijepilo.
Od tijesta oblikovati kuglu, omotati ju prozirnom folijom i pospremiti u frižider na 30-tak min.
Razvaljati tijesto na 4 mm debljine pa modulom izrezivati cvjetiće. Napraviti isti broj cvjetića bez rupe i sa rupom.
Stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje u malim razmacima i peći u zagrijanoj rerni na 180℃ oko 10-15 min. (o vremenu pečenja ovisi koliko će tvrdi biti keksići. Ako ste ih razvaljali malo deblje bit će im potrebno 15 min, ako su tanki onda im je 10 min sasvim dovoljno)
Pečene kolačiće ohadite na limu pa ih hladne premazujte svojom omiljenom marmeladom i spajajte sa cvjetićima s rupicom.
Uvaljati ih u šećer u prahu i pospremiti u metalne kutije s poklopcem. Ovakvi kolačići znaju biti dosta tvrdi kad se ispeku pa tek stajanjem omekšaju)