Sastojci:
1 srednja glavica kupusa
1 glavica luka
suho meso (2-3kriške)
10ak kolutova suhe kobasice
1 mrkva
suha rebra (nekoliko komada)
So i biber
2-3 čehna bijelog luka
0, 5dl paradajz soka
1 kašika brašna
2 kašike slatke, mljevene paprike
Priprema:
Isjeckati crni luk pa ga sa malo vode i ulja prodinstati.
Kupus isjeći na krupnije komade pa dodati kupus i alevu papriku, mrkvu isjeći na kolute, naliti 1 l vode i staviti da se kuha. Poslije pola sata dodati isjeckane kriške slanine i rebra. Ostaviti da se kuha na jačoj vatri još malo pa smanjiti. Kada se sve to kuhalo još pola sata dodati sitno isjeckan bijeli luk i paradajz. Ako je potrebno u toku kuhanja dodavati po malo vode. Na kraju kad je kupus omekanio i skuhan, razmutiti brašno sa malo vode pa dodati kupusu, da se čorba nijansu gusne. Dodajte vode ili ne, zavisi po vašem ukusu. na kraju probajte pa dosolite i pobiberite ako treba.
Izvor: http://domacirecepti.net/
1 srednja glavica kupusa
1 glavica luka
suho meso (2-3kriške)
10ak kolutova suhe kobasice
1 mrkva
suha rebra (nekoliko komada)
So i biber
2-3 čehna bijelog luka
0, 5dl paradajz soka
1 kašika brašna
2 kašike slatke, mljevene paprike
Priprema:
Isjeckati crni luk pa ga sa malo vode i ulja prodinstati.
Kupus isjeći na krupnije komade pa dodati kupus i alevu papriku, mrkvu isjeći na kolute, naliti 1 l vode i staviti da se kuha. Poslije pola sata dodati isjeckane kriške slanine i rebra. Ostaviti da se kuha na jačoj vatri još malo pa smanjiti. Kada se sve to kuhalo još pola sata dodati sitno isjeckan bijeli luk i paradajz. Ako je potrebno u toku kuhanja dodavati po malo vode. Na kraju kad je kupus omekanio i skuhan, razmutiti brašno sa malo vode pa dodati kupusu, da se čorba nijansu gusne. Dodajte vode ili ne, zavisi po vašem ukusu. na kraju probajte pa dosolite i pobiberite ako treba.
Izvor: http://domacirecepti.net/