Sastojci:
tjestenina po želji
300 gr pileće meso, može bijelo
2 dl neutralna pavlaka
par kašika ulja
so,biber,ruzmarin
sok od jednog limuna
Priprema:
Piletinu pripremite predhodno veče. U posudu stavite ulje,so,biber,ruzmarin,sve po malo,sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopite i ostavite peko noći. Sutradan izvadite i ispržite,biće brzo gotova,limun će je omekšati. Dok to radite u drugu posudu ste stavili vodu za tjesteninu. Skuhajte je. Kad je piletina gotova uspite neutralnu pavlaku,još malo posolite ili dodajte začine koje volite,prokuhajte par minuta. Posluzite toplo.
tjestenina po želji
300 gr pileće meso, može bijelo
2 dl neutralna pavlaka
par kašika ulja
so,biber,ruzmarin
sok od jednog limuna
Priprema:
Piletinu pripremite predhodno veče. U posudu stavite ulje,so,biber,ruzmarin,sve po malo,sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopite i ostavite peko noći. Sutradan izvadite i ispržite,biće brzo gotova,limun će je omekšati. Dok to radite u drugu posudu ste stavili vodu za tjesteninu. Skuhajte je. Kad je piletina gotova uspite neutralnu pavlaku,još malo posolite ili dodajte začine koje volite,prokuhajte par minuta. Posluzite toplo.