Sastojci:
maslinovo ulje, 2 kašičice
crveni luk, velika glavica
slanina ili suho meso, 3 režnja
pakovanje tjestenine
šampinjoni, 200 gr
zelena paprika, srednje veličine
paradajz sos, 700 gr
bosiljak, svjež, 2 kašike
sir za pizzu, 200 gr
so
biber
zelena salata, listovi, za posluženje
Priprema:
Rernu zagrijte na 160 - 180 C. Ukoliko imate ventilator, uključite ga.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte sjeckano suho meso i sjeckani crveni luk. Propržite oko 5 minuta.
Sud za pečenje podmažite sa malo ulja. Dodajte tjesteninu, a preko nje dodajte ostale sastojke. Dodajte proprženi luk i suho meso. Dobro promješajte, da se masa izjednači. Sud pokrijte alu folijom. Pecite 20 minuta.
Sud za pečenje izvadite i provjerite. Ako je potrebno, dodajte malo mlake vode (ako je tjestenina upila paradajz sos). Ponovo dobro pokrijte alu folijom. Pecite 20 minuta.
Sud za pečenje izvadite i pospite sirom. Pecite još 15 - 20 minuta, bez pokrivanja, da se sir zapeče i dobije zlatnu boju. Služite toplo, isječeno na kocke, veličine porcije, na velikim tanjirima, servirano preko listova zelene salate
maslinovo ulje, 2 kašičice
crveni luk, velika glavica
slanina ili suho meso, 3 režnja
pakovanje tjestenine
šampinjoni, 200 gr
zelena paprika, srednje veličine
paradajz sos, 700 gr
bosiljak, svjež, 2 kašike
sir za pizzu, 200 gr
so
biber
zelena salata, listovi, za posluženje
Priprema:
Rernu zagrijte na 160 - 180 C. Ukoliko imate ventilator, uključite ga.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte sjeckano suho meso i sjeckani crveni luk. Propržite oko 5 minuta.
Sud za pečenje podmažite sa malo ulja. Dodajte tjesteninu, a preko nje dodajte ostale sastojke. Dodajte proprženi luk i suho meso. Dobro promješajte, da se masa izjednači. Sud pokrijte alu folijom. Pecite 20 minuta.
Sud za pečenje izvadite i provjerite. Ako je potrebno, dodajte malo mlake vode (ako je tjestenina upila paradajz sos). Ponovo dobro pokrijte alu folijom. Pecite 20 minuta.
Sud za pečenje izvadite i pospite sirom. Pecite još 15 - 20 minuta, bez pokrivanja, da se sir zapeče i dobije zlatnu boju. Služite toplo, isječeno na kocke, veličine porcije, na velikim tanjirima, servirano preko listova zelene salate