Super recept.. pronašli na blogu http://dobar-recept.blogspot.com/
Sastojci:
Tijesto 1:
15 dag margarina
15 dag šećera
7 žumanjaka
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Tijesto 2:
7 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag oraha
2 rebra čokolade
1/2 praška za pecivo
Glazura:
10 dag čokolade
5 dag margarina
3 kašike vode
3 kašike ulja
Priprema tijesta:
Margarin i secer pjenasto umutiti i dodavati jedan po jedan zumanjak, te na kraju lagano umijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo. Uliti u lim.
Bjelanjke i secer umutiti u cvrst snijeg i lagano umijesati orahe promijesane s praskom za pecivo i rastopljenu cokoladu. Pripremljenim tijestom preliti prvo tijesto i sve zajedno ispeci. Ohladeni kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazure:
Čokoladu rastopiti na laganoj vatri dodajuci ostale sastojke.
Sastojci:
Tijesto 1:
15 dag margarina
15 dag šećera
7 žumanjaka
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Tijesto 2:
7 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag oraha
2 rebra čokolade
1/2 praška za pecivo
Glazura:
10 dag čokolade
5 dag margarina
3 kašike vode
3 kašike ulja
Priprema tijesta:
Margarin i secer pjenasto umutiti i dodavati jedan po jedan zumanjak, te na kraju lagano umijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo. Uliti u lim.
Bjelanjke i secer umutiti u cvrst snijeg i lagano umijesati orahe promijesane s praskom za pecivo i rastopljenu cokoladu. Pripremljenim tijestom preliti prvo tijesto i sve zajedno ispeci. Ohladeni kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazure:
Čokoladu rastopiti na laganoj vatri dodajuci ostale sastojke.