Sastojci:
Tijesto:
500-600 gr brasna
1 kasika soli
1 kasika ulja
mlaka voda
Fil:
400 gr kravljeg sira
2-3 kom.jaja
1kasika ulja
po zeljei pavlake ili kajmaka
1 kasicica soli
Priprema:
Uposudi zamjesiti brasno, vodu ulje i so sa toplom vodom.
Oformiti loptice, pomastiti ih malo i ostaviti da odmaraju 30 min.
Pripremiti fil od sira,jaja,soli, pavlake.
Na pobrasnjenom stolu staviti tjesto i oklagijom ga razvuci.
Zatim jufku pomastiti uljem i puterom, koje ste predhodno rastopili u serpici (150gulja i 150g putera).
Razvlaciti koru njezno rukama.
Zatim stavljati fil od sira sa obje strane jufke. Smotati sa obje strane do sredine.
Poprskati je malo uljem odozgo. Staviti u podmazanu tepsiju i peci na 180°.
Kad bude pecena, kada je izvadite iz rerne, pokrijte je alu-folijom, da malo odmori i dobice se odozgo malo mekanu, a odozdo hrskavu pitu.
Posluživanje uz kiselo mlijeko,jogurt, kefir.
Tijesto:
500-600 gr brasna
1 kasika soli
1 kasika ulja
mlaka voda
Fil:
400 gr kravljeg sira
2-3 kom.jaja
1kasika ulja
po zeljei pavlake ili kajmaka
1 kasicica soli
Priprema:
Uposudi zamjesiti brasno, vodu ulje i so sa toplom vodom.
Oformiti loptice, pomastiti ih malo i ostaviti da odmaraju 30 min.
Pripremiti fil od sira,jaja,soli, pavlake.
Na pobrasnjenom stolu staviti tjesto i oklagijom ga razvuci.
Zatim jufku pomastiti uljem i puterom, koje ste predhodno rastopili u serpici (150gulja i 150g putera).
Razvlaciti koru njezno rukama.
Zatim stavljati fil od sira sa obje strane jufke. Smotati sa obje strane do sredine.
Poprskati je malo uljem odozgo. Staviti u podmazanu tepsiju i peci na 180°.
Kad bude pecena, kada je izvadite iz rerne, pokrijte je alu-folijom, da malo odmori i dobice se odozgo malo mekanu, a odozdo hrskavu pitu.
Posluživanje uz kiselo mlijeko,jogurt, kefir.