Samo najbolji, odabrani recepti!!!

subota, lipnja 28, 2014

Klasicni Cheesecake

Sastojci:
100 gr petit keksa
85 gr maslaca,otopiti
Fil
500 gr krem sira
2x395 gr slatkog kondenzovanog mlijeka
200 ml svjezeg soka od limuna
200 gr bijele cokolade-otopiti

Priprema:
Otopljeni maslac i samljeveni keks izmijesati i pokriti dno kalupa za tortu (18cm).
Ostaviti u frizider dok se napravi fil.
Krem sir ostaviti da malo omekani radi lakseg mucenja..zatim dobro umutiti i dodavati jedano po jedno zasladeno kondenzirano mlijeko ,otopljenu bijelu cokoladu i limunov sok.
Sipati dobiveni fil u kalup, preko keksa i ostaviti preko noci da se stegne.
Napraviti slag od 200 ml slatkog vrhnja i dodati svjeze voce.
Kolac nije puno cvrst jer nema zeletinu ,pa ako zelite da bude bas onako cvrst da se ne mice, slobodno dodajte 1 kasicicu zelatine, koju otopite sa isto toliko tople vode, dodate zadnje u fil.