Sastojci:
2 limenke Tuna fileta u biljnom ulju (2x115 g)
3-4 kuhana jajeta
150 g krastavaca
1 kašićica narezanog vlasca
1 čehno čbijelog luka
40 ml maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Filete tune narezati na manje komadiće pa ih pomiješati s narezanim kuhanim jajima, krastavcima i vlascem.
Dodati još usitnjeni bijeli luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće.
Salatu lagano izmiješati i ohladiti.
Poslužiti kao hladno predjelo ili mali samostalni obrok.
Salati se mogu dodati i kapari i 2-3 kašike kiselog vrhnja.
2 limenke Tuna fileta u biljnom ulju (2x115 g)
3-4 kuhana jajeta
150 g krastavaca
1 kašićica narezanog vlasca
1 čehno čbijelog luka
40 ml maslinovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema:
Filete tune narezati na manje komadiće pa ih pomiješati s narezanim kuhanim jajima, krastavcima i vlascem.
Dodati još usitnjeni bijeli luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće.
Salatu lagano izmiješati i ohladiti.
Poslužiti kao hladno predjelo ili mali samostalni obrok.
Salati se mogu dodati i kapari i 2-3 kašike kiselog vrhnja.