Sastojci:
tjestenina
300 gr bijelog pilećeg mesa
2 dl neutralne pavlake
par kašika ulja
so,biber,ruzmarin
sok od jednog limuna
Priprema:
Piletinu pripremiti na način: u posudu staviti ulje, so, biber, ruzmarin, sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopiti i ostavitei da odstoji. Staviti tjesteninu da se kuha. Izvaditi i ispržiti biletinu, biće brzo gotova, limun će je omekšati. Kad je piletina gotova usuti neutralnu pavlaku, još malo posloliti ili dodati začine po izboru, prokuhati par minuta i na sve dodati ocijeđenu tjesteninu. Poslužiti toplo.
tjestenina
300 gr bijelog pilećeg mesa
2 dl neutralne pavlake
par kašika ulja
so,biber,ruzmarin
sok od jednog limuna
Priprema:
Piletinu pripremiti na način: u posudu staviti ulje, so, biber, ruzmarin, sok od limuna i piletinu isjeckanu na kockice. Poklopiti i ostavitei da odstoji. Staviti tjesteninu da se kuha. Izvaditi i ispržiti biletinu, biće brzo gotova, limun će je omekšati. Kad je piletina gotova usuti neutralnu pavlaku, još malo posloliti ili dodati začine po izboru, prokuhati par minuta i na sve dodati ocijeđenu tjesteninu. Poslužiti toplo.