Sastojci:
-5 jaja
-5 kašika brašna
- kašika vanilin šećera
-2 velike pune kašike kakaa
-na vrh noža prašak za pecivo
-5 kašika šećera
krema
-250 ml vrhnja za šlag
-1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
-2 velike kašike tekućeg meda
-1 vanilin šećer ili limun šećer
Priprema:
BjelanjKe umutiti u šlag. Žutanjke izmutiti s šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 kašike šlaga od bjelanjaka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh. Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.
Vrhnje s šlagfixom umutiti u čvrsti slag, dodati van. šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, staviti u frižider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih). Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju.
U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanil šećer (ili za kremu pola vrečice limun šećera, pola vanil).
-5 jaja
-5 kašika brašna
- kašika vanilin šećera
-2 velike pune kašike kakaa
-na vrh noža prašak za pecivo
-5 kašika šećera
krema
-250 ml vrhnja za šlag
-1 šlagfix (učvrščivač za šlag)
-2 velike kašike tekućeg meda
-1 vanilin šećer ili limun šećer
Priprema:
BjelanjKe umutiti u šlag. Žutanjke izmutiti s šećerom, dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 kašike šlaga od bjelanjaka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i još lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
Izliti na papir za pečenje koji se stavi na veliki pleh. Ravnomjerno razmazati i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Biskvit se peče u velikom plehu da bude tanak i onda se prereže da se dobiju 2 komada.
Vrhnje s šlagfixom umutiti u čvrsti slag, dodati van. šećer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, staviti u frižider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih). Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju.
U kremu i biskvit se može staviti limun šećer umjesto vanil šećer (ili za kremu pola vrečice limun šećera, pola vanil).