Torta je sočna i divnog ukusa.
Sastojci:
-3 kore
-5 bjelanaca
-5 kašika kristal šećera
-7 kašika mljevenih oraha
-4 kašike brašna
osnovni fil:
-15 žumanaca
-20 kašika šećera
-15 kašika brašna
-1 litra mlijeka
-400 gr margarina
-300 gr mljevenih oraha
-300 gr čokolade crne
-100 gr čokolade bijele
još
300 gr šlaga
-3 dcl kisele vode
Priprema:
Za koru umutiti bjelanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i izmutiti u črstu masu, dodati brašno i mljevene orahe i polako ručno izmješati, u pleh staviti pek papir, sipati masu i peći na srednjoj temperaturi, ovo je jedna kora ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33×25 cm.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude pjenasto, pa dodati brašno i malo mlijeka od 1 l, a ostalo mlijeko staviti da se kuha i kad prokuha sipati polako žumanca, ne smije biti jaka temperatura da ne bi zagorjelo, kad je kuhano skloniti sa strane i kad se skroz ohladi dodati margarin i sve lijepo sjediniti, podijeliti fil na 3 dijela, u jedan staviti mljevene orahe, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći bijelu čokoladu.
Sastojci:
-3 kore
-5 bjelanaca
-5 kašika kristal šećera
-7 kašika mljevenih oraha
-4 kašike brašna
osnovni fil:
-15 žumanaca
-20 kašika šećera
-15 kašika brašna
-1 litra mlijeka
-400 gr margarina
-300 gr mljevenih oraha
-300 gr čokolade crne
-100 gr čokolade bijele
još
300 gr šlaga
-3 dcl kisele vode
Priprema:
Za koru umutiti bjelanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i izmutiti u črstu masu, dodati brašno i mljevene orahe i polako ručno izmješati, u pleh staviti pek papir, sipati masu i peći na srednjoj temperaturi, ovo je jedna kora ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33×25 cm.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude pjenasto, pa dodati brašno i malo mlijeka od 1 l, a ostalo mlijeko staviti da se kuha i kad prokuha sipati polako žumanca, ne smije biti jaka temperatura da ne bi zagorjelo, kad je kuhano skloniti sa strane i kad se skroz ohladi dodati margarin i sve lijepo sjediniti, podijeliti fil na 3 dijela, u jedan staviti mljevene orahe, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći bijelu čokoladu.