Sastojci:
2 lista oblatni
60 gr maslaca
100 gr secera
2 jajeta
100 gr oraha, krupnije mljevenih
cokolada za ukrasavanje
Priprema:
Pokvasitit kuhinjsku salvetu, ocijediti dobro svu vodu, zatim umotati list oblatne, tj staviti oblatnu izmedu vlazne krpe. To uraditi i sa drugim listom oblatne.
Dok se oblatne omekane, uraditi premaz za njih.
Jaja i secer dobro umutiti, skuhati na pari ili u mikrovanoj.
U mikrovalnoj 1 minut kuhanja, pogledati da li je smjesa gusta, poput pudinga, ako jeste, ostaviti da se prohladi, ako nije, kuhati jos par sekundi, dodati omeksali maslac i omeksalu cokoladu.
Dobiveni namaz/kremu premazivati preko omeksalih listova oblatne.
Svaki list rasjeci na pola po duzini, zatim urolati u rolat, cvrsto da se ne odvije.
Ostaviti da se tako urolana oblatna prosusi.
Sjeci na komadice/rolnice i svaki kraj rolnice umociti u omeksalu cokoladu, staviti na papir za pecenje da se osusi cokolada, ako je potrebno nozem malo poravnati cokoladu ,ako se izlila previse.
2 lista oblatni
60 gr maslaca
100 gr secera
2 jajeta
100 gr oraha, krupnije mljevenih
cokolada za ukrasavanje
Pokvasitit kuhinjsku salvetu, ocijediti dobro svu vodu, zatim umotati list oblatne, tj staviti oblatnu izmedu vlazne krpe. To uraditi i sa drugim listom oblatne.
Dok se oblatne omekane, uraditi premaz za njih.
Jaja i secer dobro umutiti, skuhati na pari ili u mikrovanoj.
U mikrovalnoj 1 minut kuhanja, pogledati da li je smjesa gusta, poput pudinga, ako jeste, ostaviti da se prohladi, ako nije, kuhati jos par sekundi, dodati omeksali maslac i omeksalu cokoladu.
Dobiveni namaz/kremu premazivati preko omeksalih listova oblatne.
Svaki list rasjeci na pola po duzini, zatim urolati u rolat, cvrsto da se ne odvije.
Ostaviti da se tako urolana oblatna prosusi.
Sjeci na komadice/rolnice i svaki kraj rolnice umociti u omeksalu cokoladu, staviti na papir za pecenje da se osusi cokolada, ako je potrebno nozem malo poravnati cokoladu ,ako se izlila previse.