Sastojci:
250 ml sobne temperature mekanog maslaca
375 ml smedeg secera
2 veca jajeta
5 ml extrakta vanilije
500 ml brasna
60 ml gustina
5 ml sode-bikarbone
prstohvat soli
500 ml cokoladnih kapljica
300 ml oraha, grubo sjeckanih
Priprema:
U dubljoj posudi izmijesati maslac i secer, dodati jaja, dobro sve izmijesati.
Dodati brasno sa sodom-bikarbonom, malo soli i gustin..Napraviti tijesto u koje na kraju dodamo cokoladne kapljice ili komadice cokolade i grubo sjeckane orahe.
Pripremimo 2 veca pleha, postavimo papir za pecenje i slazemo komadice tijesta..po volji, veci komadici, manje keksica i obrnuto.
Veci keksici se moraju duze peci dok je manjim keksicima, vrijeme pecenja krace.
Keksice peci u predhodno zagrijanoj rerni na 175C oko 15 minuta.
Ohladiti i posluziti uz kavu ili caj..
250 ml sobne temperature mekanog maslaca
375 ml smedeg secera
2 veca jajeta
5 ml extrakta vanilije
500 ml brasna
60 ml gustina
5 ml sode-bikarbone
prstohvat soli
500 ml cokoladnih kapljica
300 ml oraha, grubo sjeckanih
U dubljoj posudi izmijesati maslac i secer, dodati jaja, dobro sve izmijesati.
Dodati brasno sa sodom-bikarbonom, malo soli i gustin..Napraviti tijesto u koje na kraju dodamo cokoladne kapljice ili komadice cokolade i grubo sjeckane orahe.
Pripremimo 2 veca pleha, postavimo papir za pecenje i slazemo komadice tijesta..po volji, veci komadici, manje keksica i obrnuto.
Veci keksici se moraju duze peci dok je manjim keksicima, vrijeme pecenja krace.
Keksice peci u predhodno zagrijanoj rerni na 175C oko 15 minuta.
Ohladiti i posluziti uz kavu ili caj..