Sastojci:
300 g pilećeg filea
1 manja mrkva
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
150 g riže
5 dl jogurta
po ukusu: so, biber
peršunov list
Priprema:
Pileće meso sitno isjeckati, luk i mrkvu isjeckati što sitnije.
U tavu staviti ulje, zagrijati ga i dodati isjeckano meso i povrće.
Sve zajedno propržiti oko 5 minuta, začiniti po ukusu i posuti peršunov list.
U podmazanu vatrostalnu posudu presuti meso, preko staviti opranu rižu i sve dobro sjediniti.
Zaliti sadržaj jogurtom pa staviti u rernu i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon tog vremena isključiti rernu, a jelo ostaviti još 10-tak minuta da ukrčka.
Poslužiti uz sezonsku salatu po izboru.
300 g pilećeg filea
1 manja mrkva
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
150 g riže
5 dl jogurta
po ukusu: so, biber
peršunov list
Pileće meso sitno isjeckati, luk i mrkvu isjeckati što sitnije.
U tavu staviti ulje, zagrijati ga i dodati isjeckano meso i povrće.
Sve zajedno propržiti oko 5 minuta, začiniti po ukusu i posuti peršunov list.
U podmazanu vatrostalnu posudu presuti meso, preko staviti opranu rižu i sve dobro sjediniti.
Zaliti sadržaj jogurtom pa staviti u rernu i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon tog vremena isključiti rernu, a jelo ostaviti još 10-tak minuta da ukrčka.
Poslužiti uz sezonsku salatu po izboru.