Sam naziv sve govori, super jednostavna i preukusna torta od banana i čokolade..:)
Sastojci
Za biskvit:
200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
50 g Gussnela
1 vrećica Praška za pecivo
150 ml ulja
400 g kiselog vrhnja
2 žlice ruma
Za prelijevanje biskvita:
50 ml mlijeka
30 ml ruma
Za bačoko kremu:
500 g očišćenih banana
1 žlica ruma
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Šlagfixa
Priprema
Za biskvit pomiješati brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
Dodati ulje, vrhnje i rum, pa miješati mixerom dok se ne dobije homogena smjesa.
Uliti smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i peći u zagrijanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprezati uzdužno napola, tako da se dobiju dvije kore.
Donju koru vratiti u kalup i politi ju polovicom mješavine ruma i mlijeka.
Za kremu usitniti banane u električnoj sjeckalici tako da se dobije homogena smjesa, po mogućnosti bez grudvica. Umiješati rum.
Čokoladu rastopiti na pari i umiješati u banane.
Na kraju dodati vrhnje za šlag umučeno sa šlagfixom i miješati dok ne se dobije jednolična smjesa.
Kremu rasporediti po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopiti je gornjom korom.
Posuti ostatkom mlijeka i ruma i staviti u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
Ukrasiti po želji (voće, čokoladni ukrasi…).
Sastojci
Za biskvit:
200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
50 g Gussnela
1 vrećica Praška za pecivo
150 ml ulja
400 g kiselog vrhnja
2 žlice ruma
Za prelijevanje biskvita:
50 ml mlijeka
30 ml ruma
Za bačoko kremu:
500 g očišćenih banana
1 žlica ruma
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Šlagfixa
Priprema
Za biskvit pomiješati brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
Dodati ulje, vrhnje i rum, pa miješati mixerom dok se ne dobije homogena smjesa.
Uliti smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i peći u zagrijanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprezati uzdužno napola, tako da se dobiju dvije kore.
Donju koru vratiti u kalup i politi ju polovicom mješavine ruma i mlijeka.
Za kremu usitniti banane u električnoj sjeckalici tako da se dobije homogena smjesa, po mogućnosti bez grudvica. Umiješati rum.
Čokoladu rastopiti na pari i umiješati u banane.
Na kraju dodati vrhnje za šlag umučeno sa šlagfixom i miješati dok ne se dobije jednolična smjesa.
Kremu rasporediti po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopiti je gornjom korom.
Posuti ostatkom mlijeka i ruma i staviti u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
Ukrasiti po želji (voće, čokoladni ukrasi…).