Bliže se oba uskrsa, pa evo još jedan recept za Uskršnji ručak i opet janjetina :)
Sastojci:
-1,5 kg janjećeg buta,
-1,5 kg krompira,
-100 ml kisele pavlake,
-100 ml mlijeka,
-jaje,
-100 ml ulja,
-50 g maslaca,
-50 ml bijelog vina,
-so,
-biber,
-bijeli luk
Priprema:
Janjeće meso posoliti, pobiberiti premazati bijelim lukom. Preliti uljem i bijelim vinom i peći dva sata na 180 stepeni, te izvaditi iz pleha. Krompire sjeći na veće komade, posoliti i poredatiu pleh u kojem se pekla janjetina. Preliti ih pavlakom umućenom s jajima, mlijekom i otopljenim maslacem. Pečenu janjetinu staviti preko krompira i vratiti u rernu dok se krompir ne ispeče.
Sastojci:
-1,5 kg janjećeg buta,
-1,5 kg krompira,
-100 ml kisele pavlake,
-100 ml mlijeka,
-jaje,
-100 ml ulja,
-50 g maslaca,
-50 ml bijelog vina,
-so,
-biber,
-bijeli luk
Priprema:
Janjeće meso posoliti, pobiberiti premazati bijelim lukom. Preliti uljem i bijelim vinom i peći dva sata na 180 stepeni, te izvaditi iz pleha. Krompire sjeći na veće komade, posoliti i poredatiu pleh u kojem se pekla janjetina. Preliti ih pavlakom umućenom s jajima, mlijekom i otopljenim maslacem. Pečenu janjetinu staviti preko krompira i vratiti u rernu dok se krompir ne ispeče.