Sastojci:
- 3 srednje tikvice (mogu i patlidžani)
- 3-4 jajeta
- 100g brašna
- 150-200 g pureće šunke
- 200g edamera,trapista ili mocarele
- 180g kisele pavlake 12m.m.
- so,vegeta,biber
Priprema:
- 3 srednje tikvice (mogu i patlidžani)
- 3-4 jajeta
- 100g brašna
- 150-200 g pureće šunke
- 200g edamera,trapista ili mocarele
- 180g kisele pavlake 12m.m.
- so,vegeta,biber
Priprema:
1. Tikvice oguliti i izrezati po dužini u što tanje komade. Staviti u cjediljku i posoliti. Ostaviti 30 minuta tako.
2. Tikvice ocjediti i uvaljati u brašno. Staviti ulje da se grije.
3. Pržiti tikvice da malo porumene. Ispržene prebaciti na ubruse da pokupe masnoću.
4. Nauljiti unutrašnjost vatrostalne posude i i staviti red tikvica.
5. Na tikvice poredati šunkicu i sir izrendan i tako dok se ne potroše svi sastojci. Poslednji sloj završiti šunkom.
6. Umutiti kiselu pavlaku i jaja i preliti tikvice. Odozgo staviti izrendan sir.
7. Peći na 200C oko 30 min