Sastojci:
-1 vekna hljeba
-250 gr tvrdog sira
-100 gr putera
-1 veza mladog zelenog luka
-začini po želji
Priprema:
Zagrijati rernu na 180 stepeni.
Isjeći hljeb uzduž i popreko, ne do kraja i staviti ga na pleh za pečenje.
Sir sjeći na tanke kriške i staviti u zasječene djelove na hljebu.
Rastopljeni puter pomješati sa isjeckanim zelenim lukom i začinima (po želji).
Razmazati smjesu po cijelom hljebu, pokriti folijom i staviti u rernu na 15 minuta.
Da se folija ne bi zaljepila za hljeb, staviti sa obje strane hljeba po 2 čačkalice.
Skloniti foliju i ostaviti još 2 minute u rerni da se rastopi sir, i da korica na hljebu porumeni.
Dobro je upotrebiti hljeb od juce, on se bolje siječe.
-1 vekna hljeba
-250 gr tvrdog sira
-100 gr putera
-1 veza mladog zelenog luka
-začini po želji
Priprema:
Zagrijati rernu na 180 stepeni.
Isjeći hljeb uzduž i popreko, ne do kraja i staviti ga na pleh za pečenje.
Sir sjeći na tanke kriške i staviti u zasječene djelove na hljebu.
Rastopljeni puter pomješati sa isjeckanim zelenim lukom i začinima (po želji).
Razmazati smjesu po cijelom hljebu, pokriti folijom i staviti u rernu na 15 minuta.
Da se folija ne bi zaljepila za hljeb, staviti sa obje strane hljeba po 2 čačkalice.
Skloniti foliju i ostaviti još 2 minute u rerni da se rastopi sir, i da korica na hljebu porumeni.
Dobro je upotrebiti hljeb od juce, on se bolje siječe.