Sastojci:
9 bjelanjaka
9 kašika šećera
9 žumanaca
150 gr mljevenog plazma keksa
400 gr čokolade za kuhanje
375 gr maslaca ili margarina
375 gr šećera u prahu
4 šlaga (160 gr)
Priprema:
Umutiti bjelanjke sa 9 kašika šećera u čvrst šlag. Dodati i žumanca pa izmiješati. Čokoladu otopiti pa polako, uz stalno miješanje mikserom, dodati u umućena jaja, na kraju dodati i keks.
Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom.
Smjesu podijeliti na dva djela. Jedan dio će biti fil (staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imat ćete 6 prepunih kašika smjese
9 bjelanjaka
9 kašika šećera
9 žumanaca
150 gr mljevenog plazma keksa
400 gr čokolade za kuhanje
375 gr maslaca ili margarina
375 gr šećera u prahu
4 šlaga (160 gr)
Priprema:
Umutiti bjelanjke sa 9 kašika šećera u čvrst šlag. Dodati i žumanca pa izmiješati. Čokoladu otopiti pa polako, uz stalno miješanje mikserom, dodati u umućena jaja, na kraju dodati i keks.
Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom.
Smjesu podijeliti na dva djela. Jedan dio će biti fil (staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imat ćete 6 prepunih kašika smjese