Samo najbolji, odabrani recepti!!!

utorak, svibnja 27, 2014

Voćna Salata sa dodatkom Ruma

Sastojci: 
2 jabuke
3 kivija
1 banana
1 veća pomorandža
1 manji ananas
šlag
 limun
Priprema: Voće lagano isejckati na kockice i izmješati, preliti ga limunovim sokom i pokrivenu posudu ostaviti u zamrzivaču najmanje sat vremena. Na kraju dodati malo voćnog sirupa ili čašicu ruma, a zatim sve dekorisati šlagom ili kuglom sladoleda. U zavisnosti od godišnjeg doba može da se koristi različita kombinacija voća.
Više »

Pizza sa Šampinjonima, Tikvicama i Mozzarellom

Sastojci:
Tijesto za pizzu,
pire od paradjza,
100 gr šampinjona (svježih),
malo brašna,
maslinovo ulje,
tikvice,
origano,
glavica luka,
bijeli luk,
so,
biber,
Mozzarella
Priprema: Tijesto za pizzu ostaviti da odstoji, premijesiti dva puta pa oblikovati prema podlozi za pečenje. Začiniti pire od paradajza s malo šećera, soli, bibera, bijelim lukom i po volji čilijem. Premazati njime pizzu, na to složiti na kriške narezane šampinjone i tikvice, izmrviti mozzarellu, a rubove premazati maslinovim uljem. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Posuti origanom i poslužiti.
Više »

Razljevuša od Špinata

Sastojci:
3jajeta
200 gr pavlake kisele ili mirelama
1 čaša manja od b.kafe ulja
200 gr špinata
200 gr odprilike brašna
1 kesica praška za pecivo
soli po želji
Priprema:
Umutiti:jaja, pavlaku, ulje, dodati sitno isijeckan špinat, brašno sa p.za pecivo.
Sve umutiti, izjednačiti ,na kraju posoliti.
To sve staviti u pobrašnjenu tepsiju malo podmazanu masnoćom.
I staviti u renu da se peče na 250°jedno 25m.
 Kad bude pečeno izvaditi i pokriti krpom da malo stane.
Gotovo služiti sa kiselim mlijekom.

Više »