Samo najbolji, odabrani recepti!!!

ponedjeljak, travnja 10, 2017

Tart sa Špinatom, Sirom i Krompirom

Sastojci:
pola kg krompira,
pola kg špinata,
pet tankih kora,
150 g sira,
4 jajeta,
250 ml slatkog vrhnja,
100 gr masla,
so,
biber

Priprema: Krompir narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Špinat operite i narežite, te kratko skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kore obilno namažite otopljenim maslom i složite jednu na drugu u kalup za pečenje. Kuhani krompir zgnječite i pomiješajte s ribanim sirom, te po potrebi posolite i pobiberite. U posebnoj posudi pomiješajte jaja i slatko vrhnje pa dodajte krompiru. Umiješajte špinat, pa smjesu složite na pripremljene kore. Pecite 20-ak minuta na 180 stepeni.