Da i posni kolači plijene svojim punim ukusom i aromom, najbolje ćete se uvjeriti ako spremite kolač Posno Medeno Srce koji sam odabrala za Vas.
Sastojci:
2 šolje vode
2 šolje brašna
2 šolje smeđeg šećera
1 kesica cimeta
1 kašikica sode bikarbone
2 kašike kakaa
4-5 kašika džema od šljive
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g tamne čokolade
Priprema:
Sve sastojke, dodajući ih redom po spisku, sjedinite i dobro pomješajte. U prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, pecite oko pola sata, na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.
Glazuru kojom ćete kolač premazati napravite tako što na lagnoj vatri rastopite tamnu čokoladu sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Izvor:
http://www.cokolade.rs
Sastojci:
2 šolje vode
2 šolje brašna
2 šolje smeđeg šećera
1 kesica cimeta
1 kašikica sode bikarbone
2 kašike kakaa
4-5 kašika džema od šljive
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g tamne čokolade
Priprema:
Sve sastojke, dodajući ih redom po spisku, sjedinite i dobro pomješajte. U prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, pecite oko pola sata, na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.
Glazuru kojom ćete kolač premazati napravite tako što na lagnoj vatri rastopite tamnu čokoladu sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Izvor:
http://www.cokolade.rs