Fini i slasni kapkejks kolači, kojima ćete se uvek vraćati.
Recept za 12 kolača
Sastojci:
150 g bijele čokolade, sitno isjeckane
2/3 šolje smeđeg šećera
1 2/4 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 šolja mlijeka
1 kašika ekstrakta vanile
4 kašike putera sobne temperature
2 jaja
3/4 šolje džema od maline ili nekog drugog
Za fil:
100 g putera, sobne temperature
2 1/2 šolje smeđeg šećera u prahu
2 kašike mlijeka
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Obložite 12 kalupa za mafine papirom. Bijelu čokoladu otopite na pari. U dubljoj posudi pomješajte brašno, prašak za pecivo i so. U šolji izmješajte mlijeko i vanilu. Dodajte otopljenu čokoladu.
Posebno umutite jaja sa puterom i smeđim šećerom, dok ne dobijete pjenastu smjesu. Potom smjesu sipajte u kalupe i pecite, oko pola sata. Ostavite mafine da se prohlade, potom ih izvadite iz kalupa za pečenje i ostavite da se dobro prohlade. U ohlađene mafine napravite udubljenje i sipajte džem od maline.
Za pripremu fila prvo dobro umutite puter, dok ne postane vazdušast, a potom dodajte ostale sastojke i mutite dok smjesa ne postane skoro bijela. Ako vam fil djeluje previše čvrst, dodajte malo mlijeka i nastavite da mutite. Pomoću šprica za ukrašavanje nanesite fil na mafine i po želji lagano narendajte cimet.
Recept za 12 kolača
Sastojci:
150 g bijele čokolade, sitno isjeckane
2/3 šolje smeđeg šećera
1 2/4 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 šolja mlijeka
1 kašika ekstrakta vanile
4 kašike putera sobne temperature
2 jaja
3/4 šolje džema od maline ili nekog drugog
Za fil:
100 g putera, sobne temperature
2 1/2 šolje smeđeg šećera u prahu
2 kašike mlijeka
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Obložite 12 kalupa za mafine papirom. Bijelu čokoladu otopite na pari. U dubljoj posudi pomješajte brašno, prašak za pecivo i so. U šolji izmješajte mlijeko i vanilu. Dodajte otopljenu čokoladu.
Posebno umutite jaja sa puterom i smeđim šećerom, dok ne dobijete pjenastu smjesu. Potom smjesu sipajte u kalupe i pecite, oko pola sata. Ostavite mafine da se prohlade, potom ih izvadite iz kalupa za pečenje i ostavite da se dobro prohlade. U ohlađene mafine napravite udubljenje i sipajte džem od maline.
Za pripremu fila prvo dobro umutite puter, dok ne postane vazdušast, a potom dodajte ostale sastojke i mutite dok smjesa ne postane skoro bijela. Ako vam fil djeluje previše čvrst, dodajte malo mlijeka i nastavite da mutite. Pomoću šprica za ukrašavanje nanesite fil na mafine i po želji lagano narendajte cimet.