Nevjerovatno ukusan i nježan kolač, koji možete lako i brzo pripremiti. Prednost ovog kolača je u tome što je zdrav i veoma se sviđa deci.
Njime ćete obogatiti organizam dovoljnom količinom kalcijuma, fosfora i minerala koji jačaju koštani sistem.
Kolač možete pripremiti u rerni ili mikrovalnoj, čime ćete vrijeme pečenja smanjiti na samo 10 minuta!
Sastojci:
– polumasni sitni sir – 500 gr
– šećer- 5 supenih kašika
– jaja – 2 komada
– griz – 4 supene kašike
– kakao prah – 1 supena kašika
– mlijeko – 150 ml
– vanilin šećer – 1 kesica
– so – na vrh noža, 2 gr
– malo praška za pecivo
Priprema:
U sir stavljamo šećer, so, jaja i vanilij šećer. Promješamo. Zatim dodajemo mlijeko i griz, i ponovo dobro promješamo. Tijesto dijelimo na dva dijela. U jedan dio dodajemo kakao.
Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmjenično slagati tijesto: bijelo, pa braon.
Recimo stavite kašiku bijelog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo bijelog tijesta, i tako dok ne iskoristite obje smjese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.
Kolač možete ispeći na dva načina.
Možete ga staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni i peći 35-40 minuta.
Možete ga peći i u mikrovalnoj pećnici. Posuda sa tijestom se stavlja u mikrovaln, podesi se na maksimalnu snagu i podešavamo tajmer na 10 minuta.
Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrovalnoj još 2 munuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sječemo.
Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i odgore posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.
Prijatno!
Njime ćete obogatiti organizam dovoljnom količinom kalcijuma, fosfora i minerala koji jačaju koštani sistem.
Kolač možete pripremiti u rerni ili mikrovalnoj, čime ćete vrijeme pečenja smanjiti na samo 10 minuta!
Sastojci:
– polumasni sitni sir – 500 gr
– šećer- 5 supenih kašika
– jaja – 2 komada
– griz – 4 supene kašike
– kakao prah – 1 supena kašika
– mlijeko – 150 ml
– vanilin šećer – 1 kesica
– so – na vrh noža, 2 gr
– malo praška za pecivo
Priprema:
U sir stavljamo šećer, so, jaja i vanilij šećer. Promješamo. Zatim dodajemo mlijeko i griz, i ponovo dobro promješamo. Tijesto dijelimo na dva dijela. U jedan dio dodajemo kakao.
Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmjenično slagati tijesto: bijelo, pa braon.
Recimo stavite kašiku bijelog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo bijelog tijesta, i tako dok ne iskoristite obje smjese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.
Kolač možete ispeći na dva načina.
Možete ga staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni i peći 35-40 minuta.
Možete ga peći i u mikrovalnoj pećnici. Posuda sa tijestom se stavlja u mikrovaln, podesi se na maksimalnu snagu i podešavamo tajmer na 10 minuta.
Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrovalnoj još 2 munuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sječemo.
Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i odgore posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.
Prijatno!
Izvor:http://uspesnazena.com