Sastojci:
4-5 krompira
1 veća mrkva
2 mlada luka
oko 100 g feta sira
100 ml ulja
100 ml jogurta
4 kašike mljevenih zobenih pahuljica
so
biber
mješavina začina
peršun ili origano
I još:
4 kašike kisele pavlake
Priprema:
Krompir oguliti i naribati, kao i mrkvu. Sitno narezati mladi luk, pa sve sjediniti. Dodati i kratko mljevene, zobene pahuljice.
Zatim dodati i izmrvljeni feta sir, ulje i jogurt, pa začiniti, po ukusu. Sve dobro sjediniti, pa sipati u pleh (premazan puterom ili obložen papirom za pečenje)!
Peći u rerni zagrijanoj na 200 C. Pred kraj pečenja premazati kiselom pavlakom, pa još kratko vratiti u rernu
Poslužiti toplo uz salatu.
4-5 krompira
1 veća mrkva
2 mlada luka
oko 100 g feta sira
100 ml ulja
100 ml jogurta
4 kašike mljevenih zobenih pahuljica
so
biber
mješavina začina
peršun ili origano
I još:
4 kašike kisele pavlake
Krompir oguliti i naribati, kao i mrkvu. Sitno narezati mladi luk, pa sve sjediniti. Dodati i kratko mljevene, zobene pahuljice.
Zatim dodati i izmrvljeni feta sir, ulje i jogurt, pa začiniti, po ukusu. Sve dobro sjediniti, pa sipati u pleh (premazan puterom ili obložen papirom za pečenje)!
Peći u rerni zagrijanoj na 200 C. Pred kraj pečenja premazati kiselom pavlakom, pa još kratko vratiti u rernu
Poslužiti toplo uz salatu.