Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike suncokretovog ulja
2 čehna bijelog luka
1 pakovanje Zamrznute mješavine povrća prijedlog Kraljevski mix
150 g tikvica
1 kašika Vegete
1 l vode
Za knedle:
1 jaje
40-50 g Oštrog brašna
so
Crni biber mljeveni
Priprema:
Na mješavini ulja kratko popecite nasjeckani bijeli luk.
Dodajte mješavinu zamrznutog povrća, tikvice narezane na kockice, Vegetu i 500 ml vode. Kuhajte oko 10 minuta.
Jaje pomiješajte s brašnom, malo posolite, pobiberite, pa izmiješajte u gusto tijesto. Ostavite ga stajati oko 5 minuta.
Kuhanom povrću dodajte još oko 500 ml vode, a kada zakipi, kašićicom postepeno umiješajte knedle.
Juhu nastavite kuhati još 5-8 minuta.
Pospite narezanim bosiljkom i poslužite.
Knedle možete pripremiti s mješavinom oštrog i glatkog brašna u jednakim omjerima.
Izvor:https://www.coolinarika.com
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike suncokretovog ulja
2 čehna bijelog luka
1 pakovanje Zamrznute mješavine povrća prijedlog Kraljevski mix
150 g tikvica
1 kašika Vegete
1 l vode
Za knedle:
1 jaje
40-50 g Oštrog brašna
so
Crni biber mljeveni
Priprema:
Na mješavini ulja kratko popecite nasjeckani bijeli luk.
Dodajte mješavinu zamrznutog povrća, tikvice narezane na kockice, Vegetu i 500 ml vode. Kuhajte oko 10 minuta.
Jaje pomiješajte s brašnom, malo posolite, pobiberite, pa izmiješajte u gusto tijesto. Ostavite ga stajati oko 5 minuta.
Kuhanom povrću dodajte još oko 500 ml vode, a kada zakipi, kašićicom postepeno umiješajte knedle.
Juhu nastavite kuhati još 5-8 minuta.
Pospite narezanim bosiljkom i poslužite.
Knedle možete pripremiti s mješavinom oštrog i glatkog brašna u jednakim omjerima.
Izvor:https://www.coolinarika.com