Svaki talijanski grad ima svoju tjesteninu i svoj rižoto. Gotovo asketski izbor namirnica neka vas ne zavara – Milanezi znaju šta je dobro. Ako ne kušate njihov risotto, niste savladali abecedu rižota. :)
Sastojci: 4 osobe
400 g Riže
1 glavica luka
100 g maslaca
1,5 l vode
2 Kokošje kocke
2 kašićice Vegete
150 ml vina
1 kašićica šafrana u prahu
50 g ribanog parmezana
Priprema:
U kipuću vodu stavite kocke za juhu i kuhajte oko 5 minuta.
Na ugrijanome maslacu kratko popecite nasjeckani luk i lagano ga dinstajte podlijevajući juhom.
Dodajte opranu rižu, kratko je popecite i dinstajte postepeno je zalijevajući vrućom juhom uz neprekidno miješanje.
Pred kraj dinstanja dodajte vino, Vegetu i šafran, a zatim parmezan.
Milanski rižoto poslužite uz svježu sezonsku salatu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Sastojci: 4 osobe
400 g Riže
1 glavica luka
100 g maslaca
1,5 l vode
2 Kokošje kocke
2 kašićice Vegete
150 ml vina
1 kašićica šafrana u prahu
50 g ribanog parmezana
Priprema:
U kipuću vodu stavite kocke za juhu i kuhajte oko 5 minuta.
Na ugrijanome maslacu kratko popecite nasjeckani luk i lagano ga dinstajte podlijevajući juhom.
Dodajte opranu rižu, kratko je popecite i dinstajte postepeno je zalijevajući vrućom juhom uz neprekidno miješanje.
Pred kraj dinstanja dodajte vino, Vegetu i šafran, a zatim parmezan.
Milanski rižoto poslužite uz svježu sezonsku salatu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/