Recept za Božićni Ručak :)
Sastojci:
300g svinjskog ili telećeg buta narezanog na manje odreske
1 čehno čbijelog luka
¼ šoljice maslinovog ulja
Sok ½ limuna
Peršun list, sjeckani
So i biber
150 g gorgonzole
½ šoljice bijelog vina
¾ šoljice vrhnja
So i biber
Priprema:
But staviti u marinadu od ulja, bijelog luka, soka limuna, peršuna, soli i bibera. Marinirati najmanje ½ h, po mogućnosti duže.
Meso zatim peči na srednje jakoj vatri dok ne porumeni s obje strane. Izvaditi iz tave i odložiti.
Vrhnje i sir narezan na manje komade staviti u tavu i mješajući metlicom ujednačiti na slaboj vatri. Kako se sir polako topi, tako postepeno dodavati vino, uz stalno miješanje.
Meso vratiti u tavu sa umakom i ostaviti da kratko prokuha na srednje jakoj vatri. Po želji još posoliti i pobiberiti.
Izvor: http://www.mytaste.hr/
Sastojci:
300g svinjskog ili telećeg buta narezanog na manje odreske
1 čehno čbijelog luka
¼ šoljice maslinovog ulja
Sok ½ limuna
Peršun list, sjeckani
So i biber
150 g gorgonzole
½ šoljice bijelog vina
¾ šoljice vrhnja
So i biber
Priprema:
But staviti u marinadu od ulja, bijelog luka, soka limuna, peršuna, soli i bibera. Marinirati najmanje ½ h, po mogućnosti duže.
Meso zatim peči na srednje jakoj vatri dok ne porumeni s obje strane. Izvaditi iz tave i odložiti.
Vrhnje i sir narezan na manje komade staviti u tavu i mješajući metlicom ujednačiti na slaboj vatri. Kako se sir polako topi, tako postepeno dodavati vino, uz stalno miješanje.
Meso vratiti u tavu sa umakom i ostaviti da kratko prokuha na srednje jakoj vatri. Po želji još posoliti i pobiberiti.
Izvor: http://www.mytaste.hr/