Sastojci:
-500 gr telećeg mesa
-500 gr riže
-100 grama kiselih krastavčića
-200 ml kisele pavlake
-kašika senfa
-dvije kašike brašna
-tri kašike ulja
-biber i so
Priprema:
Meso isjeći na šnicle, izlupati tučkom, začiniti i ispržiti na zagrijanom ulju.
Ispržene šnicle premazati senfom, odozgo poredati tanko isječene krastavčiće i naliti sa malo vode.
Pavlaku izmiješati sa brašnom i preliti šnicle u tavi.
Kratko prokuiati i servirati uz rižu.
-500 gr telećeg mesa
-500 gr riže
-100 grama kiselih krastavčića
-200 ml kisele pavlake
-kašika senfa
-dvije kašike brašna
-tri kašike ulja
-biber i so
Priprema:
Meso isjeći na šnicle, izlupati tučkom, začiniti i ispržiti na zagrijanom ulju.
Ispržene šnicle premazati senfom, odozgo poredati tanko isječene krastavčiće i naliti sa malo vode.
Pavlaku izmiješati sa brašnom i preliti šnicle u tavi.
Kratko prokuiati i servirati uz rižu.