Rižoto na jednostavan način.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
350 g sjeckanih šampinjona
1 l vrućeg temeljca od povrća
175 g riže
šaka lišća majčine dušice
šaka rendanog parmezana
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi i propržite gljive 2-3 minuta. Održavajte temeljac vrućim u odvojenoj šerpi, na laganoj temperaturi. Kutljaču temeljca sipajte u tavu sa gljivama i mješajte sve dok ne ispari. Dodajte rižu, pa ponovljajte postupak sa temeljcom sve dok ga ne potrošite, a riža ne postane meka i kuhana.
Dodajte lišće majčine dušice i dobro izmješajte. Podjelite u 4 porcije i služite sa narendanim parmezanom odozgo.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
350 g sjeckanih šampinjona
1 l vrućeg temeljca od povrća
175 g riže
šaka lišća majčine dušice
šaka rendanog parmezana
Priprema:
Zagrijte ulje u tavi i propržite gljive 2-3 minuta. Održavajte temeljac vrućim u odvojenoj šerpi, na laganoj temperaturi. Kutljaču temeljca sipajte u tavu sa gljivama i mješajte sve dok ne ispari. Dodajte rižu, pa ponovljajte postupak sa temeljcom sve dok ga ne potrošite, a riža ne postane meka i kuhana.
Dodajte lišće majčine dušice i dobro izmješajte. Podjelite u 4 porcije i služite sa narendanim parmezanom odozgo.