Sastojci:
2 režnjića bijelog luka
4-5 komada crvene paprike
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
malo maslinovog ulja
1 konzerva kukuruza šećerca
1-2 vrećice mješavine meksičkih začina – burito ili fajita
1-2 dcl vode po preporuci na kesici začina
0,5 kg gaude
paket većih tortilja
čili
1-2 komada cijelog pilećeg filea
Priprema:
Na mješavini putera i maslinovog ulja dinstati pileći file narezan na štapiće. Dodati sitno narezane paprike, a kad malo omekšaju, dodati bijeli luk i kukuruz.
Dodati začine i politi vodom. Dodati tikvice nasjeckane na kockice, te čilija i soli po potrebi. Prodinstati dok su tkvice na pola mekane 3-5 minuta.
U vatrostalnoj zdjeli dno malo nauljiti i slagati red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog sira gaude i to ponavljati dok ima mase. Na kraju ide red tortilja koje preliju sokom od začina, kako se ne bi isušile kod pečenja.
Zagrijati rernu na 180 stepeni i peći 30-35 minuta.
2 režnjića bijelog luka
4-5 komada crvene paprike
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
malo maslinovog ulja
1 konzerva kukuruza šećerca
1-2 vrećice mješavine meksičkih začina – burito ili fajita
1-2 dcl vode po preporuci na kesici začina
0,5 kg gaude
paket većih tortilja
čili
1-2 komada cijelog pilećeg filea
Priprema:
Na mješavini putera i maslinovog ulja dinstati pileći file narezan na štapiće. Dodati sitno narezane paprike, a kad malo omekšaju, dodati bijeli luk i kukuruz.
Dodati začine i politi vodom. Dodati tikvice nasjeckane na kockice, te čilija i soli po potrebi. Prodinstati dok su tkvice na pola mekane 3-5 minuta.
U vatrostalnoj zdjeli dno malo nauljiti i slagati red tortilja, red dinstanog povrća, red narendanog sira gaude i to ponavljati dok ima mase. Na kraju ide red tortilja koje preliju sokom od začina, kako se ne bi isušile kod pečenja.
Zagrijati rernu na 180 stepeni i peći 30-35 minuta.